Téli sportok > Tél - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Téli sportok > 20 weboldal. Kategória leírása: téli sportok, síelés, korcsolya, jégkorong, snowboard, szánkózás, bob
Szponzorált linkek
Jégkorong - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9ghoki

A jégkorong 2 csapat által jégpályán játszott, ütős labdajáték. A Nemzetközi Jégkorong Szövetségnek (IIHF) 64 tagországa van, de a következő országokban a legnépszerűbb: Kanada, USA, Svédország, Finnország, Csehország, Szlovákia, Oroszország (régebben Szovjetunió). A felsorolásból kitűnik, hogy általában azokban az országokban dívik, ahol jellemző a hideg idő, lehetőséget adva a természetes jégfelületek kialakulására.

Jégkorong - Wikipédia
Snowboard - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Snowboard

A sportág az 1960-as években indult el világhódító útjára az Egyesült Államokból, méghozzá olyan módon, hogy a gördeszka- és szörf kedvelő fiatalok télen is akartak hódolni kedvenc sportjuknak. Az eszközt melyet a snowboard ősének tekintünk Sherman Poppen találta fel az 1960-as évek közepén a Michigan államban fekvő Muskegon városában, olyan módon, hogy a gyermekének próbált egy téli játékot fabrikálni.

Snowboard - Wikipédia
Műkorcsolya és jégtánc
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C5%B1korcsolya_%C3%A9s_j%C3%A9gt%C3%A1nc

A műkorcsolya és a jégtánc olimpiai sportágak, értékelésük pontozással történik. A versenyző vagy versenyzők külön pontokat kapnak a technikára és külön az előadásmódra. Mindkét ágban adott elemeket kell zenére bemutatni. Páros és női, illetve férfi versenyre bontható a sportág. Mindháromban egy ún. rövidprogramot és egy kűrt kell bemutatni. Mindkét program fő elemei az ugrások, forgások, lépéssorok, illetve ezek kombinációi és egyéb figurák. A rövidprogram hossza mindhárom kategóriában maximum 2 perc 50 másodperc. A vokális zene nem megengedett, egy pont levonás jár érte.

Műkorcsolya és jégtánc
Wikipédia: Curling
http://hu.wikipedia.org/wiki/Curling

A curling csapatjáték, a téli sportok egyike. A játékot két csapat játssza, mindkét csapat nyolc-nyolc követ csúsztathat a jégpályán egy kijelölt kör alakú mezőbe. Az a csapat nyer, amelynek kövei a legközelebb esnek a kijelölt kör középpontjához.

Wikipédia: Curling
Síugrás - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%ADugr%C3%A1s

A síugrás olyan sport, amelyben síelők lesiklanak a sáncon, majd a végén, a "sáncasztalon" elrugaszkodnak és megpróbálnak olyan messzire repülni, amennyire csak lehetséges. Az ugrás hosszára kapott ponthoz hozzáadódik az ugrás stílusára kapott pont, amit öt versenybíró oszt ki. A síugráshoz hosszú és széles sílécet használnak. A síugrás leginkább téli sport (bár ma már vannak műfüves síugrósáncok is), része a téli olimpiák műsorának is.

Síugrás - Wikipédia
Magyar Jégkorong Szövetség
http://www.icehockey.hu/

A Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos honlapja. Hírek, cikkek, versenyek, információk...

Magyar Jégkorong Szövetség
Biatlon - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Biatlon

A biatlon vagy sílövészet összetett téli sport, amely sífutásból és lövészetből áll. Újabban nyári versenyeket is rendeznek, a sílecet ekkor kerekes szerkezet helyettesíti. A biatlon története összefügg az öttusa történetével, az öttusa rövidített téli változatának tekinthető. Az 1924-es téli olimpián bemutató jelleggel már rendeztek egy biatlonra emlékeztető versenyt. Sokáig az öttusa nemzetközi szövetség keretében szervezték tevékenységüket, az önálló nemzetközi szövetség (International Biathlon Union) 1993-ban alakult meg. A sílövészet különböző távú sífutó versenyekből áll, a közbeiktatott lövészetek száma a távhoz igazodik.

Biatlon - Wikipédia
Snowboard.hu
http://www.snowboard.hu/

Honnan és hogyan jött az ötlet, amelybol kialakult ez a meghatározó téli sport, és a hozzá kapcsolódó komoly felszerelést gyártó iparágazat? A furcsa történet Amerikában kezdodött, ahol a 60-as évek elején már javában tombolt a gördeszka- és szörforület, amely kitermelte rajongóinak fanatikus táborát. De hát mit csinálhattak ezek a szegény fanatikusok a hideg telek idején?

Snowboard.hu
Bozsik sífutóiskola
http://www.sifutas.hu/

A Bozsik Sífutóiskola küldetése, hogy a sífutást és a nordic walkingot népszerűsítse és megszerettesse a sportolni vágyókkal. A sífutás és a nordic walking oktatásának szenvedélyes szeretetén túl testnevelő tanári és sífutó szakedzői diplomám, valamint húsz éves versenyzői tapasztalatom a biztosítéka a magas színvonalú oktatásnak. Szeretettel várom Önt és kedves családját, szervezett oktatásainkon, illetve sporttáboraink valamelyikén!

Bozsik sífutóiskola
Curling.hu
http://www.curling.hu/

Első magyar curling honlap. Sokak számára nem egészen világos, hogy mi is az a curling. A curling egy sport, azon belül téli sport.

Curling.hu
Rövidpályás gyorskorcsolya
http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6vidp%C3%A1ly%C3%A1s_gyorskorcsolya

A rövidpályás gyorskorcsolya (általánosan használt angol elnevezéssel shorttrack) téli olimpiai sportág, a gyorskorcsolya egyik szakága. A sportágat általában az egyébként jégkorong céljára használt jégpálya közepén, egy 111,12 méter hosszú, bójákkal jelölt oválpályán űzik. A pályán a gyorskorcsolyában megszokott pályafelfestés, ebből következően a szabályozott pályaváltás hiányzik, a versenyzők egymást előzve próbálnak a legjobb pozícióba kerülni, így a verseny leginkább egy pályakerékpáros futamra emlékeztet. A sportág első pillanatra feltűnő jellegzetessége, hogy a versenyzők a kanyarokban élesen bedőlnek, annyira, hogy a kezüket a jégre helyezve akadályozzák meg a kicsúszásukat.

Rövidpályás gyorskorcsolya
Síelők weblapja
http://www.sielok.hu/

Síterepek, szállások, szaküzletek, sífelszerelés, havas sportok, síoktatás, hírek, fórum...

Síelők weblapja
Snowboard Shop
http://www.snowboardshop.hu/

Cégünk Magyarország legnagyobb választékú és legrégebbi kölcsönzője és boltja. 1991-óta foglalkozunk snowboard eladással, javítással, kölcsönzéssel és snowboard oktatással. Az ország első és legnagyobb méretű snowboard kölcsönzőjét is nálunk találod! Márkaképviseletei vagyunk a következő cégeknek: Hammer, Hot, Sims, APO, Choc, O3, Nitro,Nidecker, Ripzone Boardwares és Northfinder ruházat.

Snowboard Shop
pergetes.hu - Lékhorgászat
http://www.pergetes.hu/szemezgeto/lekhorgaszat.html

A lékhorgászat főként az északi országokban dívik, de hazánkban is voltak olyan jeges évek, amikor lékhorgászni jártunk. E cikkben felelevenítjük azokat a fontos tudnivalókat, amelyek a horgász biztonságát, egészségét védik és sort kerítünk a jéghorgászat mesterségbeli kérdéseire is.

pergetes.hu - Lékhorgászat
Szkeleton
http://www.origo.hu/sport/olimpia/20020208szkeleton.html

A három "csúszósport" legveszélyesebbjének a szkeletont tartja a szakirodalom. A szánkóhoz hasonlatos, ám a sokkal laposabb, szélesebb szerkezetet hason fekve kell meglovagolni, és lecsúszni vele az ismeretlenbe. A kanyarok során a versenyző úgy is érezheti, mindjárt fejjel megy a falnak.

Szkeleton
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
tel.wyw.hu: Tél katalógus: A tél és hónapjai, téli ünnepek, programok, és események. Utazási ajánlatok, síutak, hójelentések. Téli olimpia, téli sportok, ételek, italok, könyv és filmajánlók. Hó és jégszobrászat, képeslapok, téli háttérképek.
Gyűjteményünkben 132 válogatott tél témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 132 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 8 | Linkre kattintás összesen: 2712