Top 40 legújabb link > Tél - wyw.hu

Szponzorált linkek
Síelés Olaszországban, apartmanok
https://www.ciaotravel.hu/olaszorszag

A Ciao Travel hatalmas adatbázisában Ön is megtalálhatja a leginkább megfelelőbb Olaszországi szálláshelyet, apartmant, ahol kellemes időt tölthet családjával. Lignano, Jesolo, Caorle, Bibione, Toszkána számos látnivalóját kár lenne kihagyni, foglalja le a szállást kedvező áron weboldalunkon.

Síelés Olaszországban, apartmanok
Teleltessük szakszerűen az angyaltrombitát
http://www.citygreen.hu/index.php/hogyan/141-hogyan-teleltetheti-sikeresen-a ...

Ahogy a legtöbb mediterrán dézsás növényt, úgy az angyaltrombitát is teleltetni kell, mivel a téli fagyokat nem bírja. Cikkünkben az angyaltrombita megfelelő teleltetéséhez adunk ötleteket, hogy jövő évben is díszítsen.

Teleltessük szakszerűen az angyaltrombitát
2014. évi téli olimpiai játékok, Szocsi
http://hu.wikipedia.org/wiki/2014._%C3%A9vi_t%C3%A9li_olimpiai_j%C3%A1t%C3%A9kok

A 2014-es, XXII. téli olimpiai játékok, melyet 2014. február 7. és február 23. között rendeznek az oroszországi Szocsiban.

2014. évi téli olimpiai játékok, Szocsi
Sífelszerelés - sportokboltja.hu
http://sportokboltja.hu/index.php?csoport=S%ED+Snb+felszerel%E9s&nev=si-es-s ...

Sportszer webáruházunkban minden szezonra talál megfelelő felszerelést, legyen az sí, snowboard, tenisz, squash, tollaslabda, jégkorcsolya, görkorcsolya, futóbicikli vagy roller. Kínálatunkban kizárólag minőségi termékek szerepelnek, így a vásárló biztos lehet benne, hogy a neki leginkább megfelelő felszerelést illetve ruházatot fogja megtalálni. Nálunk több, mint 9000 készleten lévő termékből válogathat. Minden termékünkhöz szakszerű és részletes leírás tartozik. A kiválasztott sporteszközöket gyors házhozszállítással juttatjuk el vásárlóinkhoz, melyet 35 000 Ft feletti megrendelésnél ingyen tudunk biztosítani.

Sífelszerelés - sportokboltja.hu
Sóraktár Kft.
http://www.soraktar.hu/index/index.php

Cégünk étkezési sóféleségek, valamint a téli időszakok környezetbarát jég- és csúszásmentesítő anyagok kereskedelmére, illetve forgalmazására szakosodott. Célunk a dinamikusan változó gazdasági környezethez való alkalmazkodás, valamint kereskedelmi partnereink színvonalas kiszolgálására való törekvés.

Sóraktár Kft.
Russervice.hu Utazási iroda
http://www.russervice.hu

Minden, ami Oroszország. A vízum ügyintézéstől a repülőjegyen át a szállásig minden. Szervezett túrák, Nem csak Moszkva. Akár Szibériába is mehet vadászni. Fedezze fel az Új Oroszországot. Profi utazásszervező cég. Várjuk irodánkban, az Andrássy úton. Telefonon, és e-mailen is várjuk jelentkezését.

Russervice.hu Utazási iroda
Képeslapok karácsonyra!
http://www.kepeslapvilag.hu

Az egyedileg tervezett képeslapjainkat első- sorban fotóval készítjük, de lehetőség van csak a háttérrel, fotó nélkül is rendelni. Nagyon népszerűek karácsonykor a gyerek, vagy akár kis házi kedvenceink fotóival ellátott egyedi karácsonyi képeslapok, melyek igazán exkluzív formákban és papírokban rendelhetőek. Kollekciónkkal igyekeztünk megteremteni a hagyományos képeslapoktól eltérő stílusokat, formátumokat, megteremtve ezáltal annak a lehetőségét, hogy Önök valóban egyedi ké- peslapokat küldhessenek az év legszebb ünnepeire.

Képeslapok karácsonyra!
Síelés Ausztriában alpesi tájkon
http://www.maremonti.hu/utazas/siutak/ausztria.html

Ausztria síelés szempontjából tökéletes feltételeket biztosít a sportoláshoz és a kikapcsolódáshoz egyaránt, hiszen a befagyott tavak, sípályák és fun parkok sokszínű programokat kínálnak. Így Ausztria világhírű sícentrumai nemcsak az alpesi síelés, de az extrém sportok szerelmeseit is vonzzák. Az európai színvonalú ausztriai sípályák bármely korosztálynak életre szóló élményt garantálnak. Néhány nap síelés Ausztriában nemcsak a jól preparált sípályák miatt felejthetetlen, de ebben nagy szerepet játszanak a sokrétű szórakozási lehetőségek, a wellness szállók és a kiváló síiskolák is.

Síelés Ausztriában alpesi tájkon
Hekki hólánc
http://www.autos.bolt.hu/thule_holancok.php

Thule hóláncok legfőbb tulajdonságainak ismertetése + a hóláncok forgalmazása a biztonságos téli közlekedésért! - Hekki Kft.

Hekki hólánc
Powerkites síeléshez
http://www.kites.hu/kites.php?newAction=powerp

Magyarország legnagyobb sárkány webáruháza. A powerkites-okkal még izgalmasabbá teheted a snowboardozást vagy a síelést. Az oldalon érdekességek, boltok és fontos infók is találhatók a sárkányokról. Rhombus, Invento HQ, Prism paplansárkányok. Télre-nyárra.

Powerkites síeléshez
Téli napforduló 2009
http://www.40_felett.abbcenter.com/?id=96153&cim=1

2009. december 21. téli napforduló. Mi történt az országban, a világban ezen a napon, mit várhatunk a téli napfordulóktól?

Téli napforduló 2009
Gyerek síoktatás és családi síelés Ausztriában
http://slidesc.hu

Síoktatás, gyerek síoktatás és síelés Ausztriában. Honlapunkon barangolva megismerhetik sítúráink helyszíneit és síeléssel kapcsolatos szolgáltatásainkat. Sítáborainkat azok számára szervezzük, akik szeretnék síelni taníttatni gyermekeiket, de esetleg ők maguk is szívesen beállnának a síoktatásra egy felnőtt csoportba, vagy olyanoknak, akik szeretnének pihenni, de közben szívesen rábíznák a gyerekeket egy megbízható magyar gyermekfelügyelőre.

Gyerek síoktatás és családi síelés Ausztriában
A kerti tó téliesítése
http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=85

A kerti tó téliesítését akkor célszerű elvégezni, amikor a vízhőmérséklet tartósan 10 oC alá esik. Ezen a hőmérsékleten a halak már a vízfenékre húzódnak. Mozgásuk lelassul, így az esetésüket is abba kell hagyni.

A kerti tó téliesítése
Kezdődhet a madáretetés
http://www.edenkert.hu/edenkert-tv/diszkert/itt-a-tel-kezdodhet-a-madaretete ...

Télen nem csak a növényeinket, de a madarakat sem szabad elfelejteni. Tavaszig, amíg nem találnak élelmet, gondoskodunk kell róluk!

Kezdődhet a madáretetés
Télikert - Tavasz a télben
http://www.otodikevszak.hu/

A természet közelsége mindig varázslatos élményt nyújt az emberek számára. A városi ember egyre jobban hiányolja a növények, virágok jelenlétét, a napsugár éltető erejét lakókörnyezetében. Az utóbbi időben a lakásokhoz egyre több csupa üveg tér kapcsolódik: a télikert.

Télikert - Tavasz a télben
Életben maradt farsang
http://www.unnep.eu/nepi-unnepek/farsang.html

A farsang a karácsonyi ünnepkör végén, vízkeresztkor (január 6.) indul és a húsvéti ünnepkor kezdetéig, hamvazószerdáig (változó időpont) tart. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötõdik hozzá jelentõs vallási ünnep, alapvetõen a gazdag néphagyományokra épül. A farsang azon kevés népszokásaink egyike, amely életben maradt a múlt században és életképesnek bizonyul a 21. század kezdetén is.

Életben maradt farsang
Szilveszter.hu
http://szilveszter.hu/

Mit igyunk és együnk szilveszterkor? Mit ünneplünk ilyenkor? Buli kellékek, rendezvények, utazások, szórakozóhelyek...

Szilveszter.hu
Szilveszter és újév hagyományai
http://www.unnep.eu/nepi-unnepek/szilveszter-es-ujev-hagyomanyai.html

Az 1939-ban megjelent „Adatok a téli néphagyományok ismertetéséhez” cím könyv Erdély szilveszteri és újévi népszokásait is bemutatja. Érdekes, hogy a különbözõ falvak mennyire eltérõ módon ünnepelték meg az év fordulóját: akadt, ahol semmilyen különösebb szokásról nem számolt be a néprajzkutató, máshol hagyományok egész sorát jegyezte le. Számba vettük a fontosabb tradíciókat.

Szilveszter és újév hagyományai
Mikulás vagy Télapó?
http://www.unnep.eu/nepi-unnepek/mikulas-vagy-telapo.html

A Mikulás a Miklós név szlovák fordítása. A köztudatban december 6-a hagyományos elnevezésének számít a Télapóval szemben – tévesen. A szokás és a kifejezés csak 19. század legvégén érkezett Magyarországra, így csak harminc-negyven évvel idõsebb, mint a Télapó szó.

Mikulás vagy Télapó?
Advent - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Advent

Az advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyt, pontosabban december 25-ét, a Megváltó, Jézus Krisztus születésének napját megelőző negyedik vasárnaptól számított időszak.

Advent - Wikipédia
A Karácsony története, karácsonyi szokások
http://kulturport.hu/tart/rcikk/f/0/23763/1

A XVIII. században karácsony ünnepének még nem volt akkora jelentősége, mint húsvétnak. A karácsony a millenniumi időkben kezdet szokássá válni. Ma a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, Jézus a Megváltó születésének napja: a szeretet, az öröm, a békesség, a család, az otthon ünnepe.

A Karácsony története, karácsonyi szokások
Karácsony - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kar%C3%A1csony

A karácsonyi ünnep szellemiségéhez, és jellegéhez hasonló ünnepek már korábban is léteztek, például a pogányok téli napfordulós ünnepe, a szaturnália ünnepségek. Az ókori Rómában december 17-25 között tartották a földművelés istenének, Szaturnusznak ezt a nagy ünnepét.

Karácsony - Wikipédia
Téli népszokások
http://www.inf.u-szeged.hu/~tanacs/cserkesz/szokas/sztel.html

A decemberi asszonyi ünnepek közül hazánkban legjelentősebb Luca napja. Lányoknak, asszonyoknak tilos ilyenkor dolgozniuk. Számos történet szól arról, hogyan büntette meg Luca azokat, akik szőni, fonni, varrni, mosni mertek az ő ünnepén.

Téli népszokások
Origo - Hóakrobatika
http://www.origo.hu/sport/olimpia/20020207hoakrobatika.html

Már Roger Moore is kedvelte, ha James Bond bőrébe bújva hajmeresztő lesiklások árán menekült el gonosz ellenségei elől. Azt viszont nem gondolta volna, hogy ezt a veszélyes sportot, egyszer profi szinten űzik majd, mellesleg a hatalmas ugrások között egy-két szaltót és csavart is bemutatnak a versenyzők.

Origo - Hóakrobatika
Szkeleton
http://www.origo.hu/sport/olimpia/20020208szkeleton.html

A három "csúszósport" legveszélyesebbjének a szkeletont tartja a szakirodalom. A szánkóhoz hasonlatos, ám a sokkal laposabb, szélesebb szerkezetet hason fekve kell meglovagolni, és lecsúszni vele az ismeretlenbe. A kanyarok során a versenyző úgy is érezheti, mindjárt fejjel megy a falnak.

Szkeleton
A magyar bob sport
http://www.szabadban.hu/cikk.php?aid=6537689cafa1e73411cd60c&cat=39

A világon kialakult és elfogadott nézet, hogy a bob sport nem más, mint a téli sportok Forma 1-e.

A magyar bob sport
Biatlon - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Biatlon

A biatlon vagy sílövészet összetett téli sport, amely sífutásból és lövészetből áll. Újabban nyári versenyeket is rendeznek, a sílecet ekkor kerekes szerkezet helyettesíti. A biatlon története összefügg az öttusa történetével, az öttusa rövidített téli változatának tekinthető. Az 1924-es téli olimpián bemutató jelleggel már rendeztek egy biatlonra emlékeztető versenyt. Sokáig az öttusa nemzetközi szövetség keretében szervezték tevékenységüket, az önálló nemzetközi szövetség (International Biathlon Union) 1993-ban alakult meg. A sílövészet különböző távú sífutó versenyekből áll, a közbeiktatott lövészetek száma a távhoz igazodik.

Biatlon - Wikipédia
Biatlon - sílövészet
http://www.sielok.hu/rovat/simania/cikk/biatlon/

A síugráshoz hasonlóan nem a tömegek sportja, de tömegeket vonz a képernyők elé. A biatlon évszázadok óta ismert sportág, melynek népszerűsége néhány évtizede éppen a tévéközvetítésekkel ugrott meg. A biatlon a görög "bi", azaz kettős és az "athlon", azaz verseny szavak összetételeként jött létre, így ebben a formában bármely két sportág párosítását jelenthetné. A biatlon azonban a modern öttusával rokon, annak rövidített, téli változataként jött létre, a sífutás és a kisöbű sportpuskalövészet összetett versenyeként.

Biatlon - sílövészet
Magyar Jégkorong Szövetség
http://www.icehockey.hu/

A Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos honlapja. Hírek, cikkek, versenyek, információk...

Magyar Jégkorong Szövetség
Jégkorong - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9ghoki

A jégkorong 2 csapat által jégpályán játszott, ütős labdajáték. A Nemzetközi Jégkorong Szövetségnek (IIHF) 64 tagországa van, de a következő országokban a legnépszerűbb: Kanada, USA, Svédország, Finnország, Csehország, Szlovákia, Oroszország (régebben Szovjetunió). A felsorolásból kitűnik, hogy általában azokban az országokban dívik, ahol jellemző a hideg idő, lehetőséget adva a természetes jégfelületek kialakulására.

Jégkorong - Wikipédia
Rövidpályás gyorskorcsolya
http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6vidp%C3%A1ly%C3%A1s_gyorskorcsolya

A rövidpályás gyorskorcsolya (általánosan használt angol elnevezéssel shorttrack) téli olimpiai sportág, a gyorskorcsolya egyik szakága. A sportágat általában az egyébként jégkorong céljára használt jégpálya közepén, egy 111,12 méter hosszú, bójákkal jelölt oválpályán űzik. A pályán a gyorskorcsolyában megszokott pályafelfestés, ebből következően a szabályozott pályaváltás hiányzik, a versenyzők egymást előzve próbálnak a legjobb pozícióba kerülni, így a verseny leginkább egy pályakerékpáros futamra emlékeztet. A sportág első pillanatra feltűnő jellegzetessége, hogy a versenyzők a kanyarokban élesen bedőlnek, annyira, hogy a kezüket a jégre helyezve akadályozzák meg a kicsúszásukat.

Rövidpályás gyorskorcsolya
Síugrás - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%ADugr%C3%A1s

A síugrás olyan sport, amelyben síelők lesiklanak a sáncon, majd a végén, a "sáncasztalon" elrugaszkodnak és megpróbálnak olyan messzire repülni, amennyire csak lehetséges. Az ugrás hosszára kapott ponthoz hozzáadódik az ugrás stílusára kapott pont, amit öt versenybíró oszt ki. A síugráshoz hosszú és széles sílécet használnak. A síugrás leginkább téli sport (bár ma már vannak műfüves síugrósáncok is), része a téli olimpiák műsorának is.

Síugrás - Wikipédia
Wikipédia: Curling
http://hu.wikipedia.org/wiki/Curling

A curling csapatjáték, a téli sportok egyike. A játékot két csapat játssza, mindkét csapat nyolc-nyolc követ csúsztathat a jégpályán egy kijelölt kör alakú mezőbe. Az a csapat nyer, amelynek kövei a legközelebb esnek a kijelölt kör középpontjához.

Wikipédia: Curling
Curling.hu
http://www.curling.hu/

Első magyar curling honlap. Sokak számára nem egészen világos, hogy mi is az a curling. A curling egy sport, azon belül téli sport.

Curling.hu
Műkorcsolya és jégtánc
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C5%B1korcsolya_%C3%A9s_j%C3%A9gt%C3%A1nc

A műkorcsolya és a jégtánc olimpiai sportágak, értékelésük pontozással történik. A versenyző vagy versenyzők külön pontokat kapnak a technikára és külön az előadásmódra. Mindkét ágban adott elemeket kell zenére bemutatni. Páros és női, illetve férfi versenyre bontható a sportág. Mindháromban egy ún. rövidprogramot és egy kűrt kell bemutatni. Mindkét program fő elemei az ugrások, forgások, lépéssorok, illetve ezek kombinációi és egyéb figurák. A rövidprogram hossza mindhárom kategóriában maximum 2 perc 50 másodperc. A vokális zene nem megengedett, egy pont levonás jár érte.

Műkorcsolya és jégtánc
Bozsik sífutóiskola
http://www.sifutas.hu/

A Bozsik Sífutóiskola küldetése, hogy a sífutást és a nordic walkingot népszerűsítse és megszerettesse a sportolni vágyókkal. A sífutás és a nordic walking oktatásának szenvedélyes szeretetén túl testnevelő tanári és sífutó szakedzői diplomám, valamint húsz éves versenyzői tapasztalatom a biztosítéka a magas színvonalú oktatásnak. Szeretettel várom Önt és kedves családját, szervezett oktatásainkon, illetve sporttáboraink valamelyikén!

Bozsik sífutóiskola
Snowboard Shop
http://www.snowboardshop.hu/

Cégünk Magyarország legnagyobb választékú és legrégebbi kölcsönzője és boltja. 1991-óta foglalkozunk snowboard eladással, javítással, kölcsönzéssel és snowboard oktatással. Az ország első és legnagyobb méretű snowboard kölcsönzőjét is nálunk találod! Márkaképviseletei vagyunk a következő cégeknek: Hammer, Hot, Sims, APO, Choc, O3, Nitro,Nidecker, Ripzone Boardwares és Northfinder ruházat.

Snowboard Shop
Snowboard - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Snowboard

A sportág az 1960-as években indult el világhódító útjára az Egyesült Államokból, méghozzá olyan módon, hogy a gördeszka- és szörf kedvelő fiatalok télen is akartak hódolni kedvenc sportjuknak. Az eszközt melyet a snowboard ősének tekintünk Sherman Poppen találta fel az 1960-as évek közepén a Michigan államban fekvő Muskegon városában, olyan módon, hogy a gyermekének próbált egy téli játékot fabrikálni.

Snowboard - Wikipédia
Snowboard.hu
http://www.snowboard.hu/

Honnan és hogyan jött az ötlet, amelybol kialakult ez a meghatározó téli sport, és a hozzá kapcsolódó komoly felszerelést gyártó iparágazat? A furcsa történet Amerikában kezdodött, ahol a 60-as évek elején már javában tombolt a gördeszka- és szörforület, amely kitermelte rajongóinak fanatikus táborát. De hát mit csinálhattak ezek a szegény fanatikusok a hideg telek idején?

Snowboard.hu
Sítábor ajánlatok
http://www.sielok.hu/sitaborok/

síelők.hu - Sítábor ajánlatok, akciós ajánlatok, utazási irodák...

Sítábor ajánlatok
Hirdetések
Oldal leírása
tel.wyw.hu: Tél katalógus: A tél és hónapjai, téli ünnepek, programok, és események. Utazási ajánlatok, síutak, hójelentések. Téli olimpia, téli sportok, ételek, italok, könyv és filmajánlók. Hó és jégszobrászat, képeslapok, téli háttérképek.
Gyűjteményünkben 132 válogatott tél témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 132 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 8 | Linkre kattintás összesen: 2712