Tél és hónapjai > Tél - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Tél és hónapjai > 6 weboldal. Kategória leírása: Tél és a téli hónapok. December, január, február.

Tipp

Január
http://januar.wyw.hu/

[Jan-01.] [Jan-02.] [Jan-03.] [Jan-04.] [Jan-05.] [Jan-06.] [Jan-07.] [Jan-08.] [Jan-09.] [Jan-10.] [Jan-11.] [Jan-12.] [Jan-13.] [Jan-14.] [Jan-15.] [Jan-16.] [Jan-17.] [Jan-18.] [Jan-19.] [Jan-20.] [Jan-21.] [Jan-22.] [Jan-23.] [Jan-24.] [Jan-25.] [Jan-26.] [Jan-27.] [Jan-28.] [Jan-29.] [Jan-30.] [Jan-31.]

Január
Szponzorált linkek
December hónap
http://hu.wikipedia.org/wiki/December

December az év tizenkettedik hónapja a Gergely-naptárban, és 31 napos. Neve a latin decem szóból származik, melynek jelentése tíz – utalva arra, hogy eredetileg ez volt a tizedik hónap a római naptárban, mielőtt a január és február hónapokat hozzáadták az évhez. A 18. századi nyelvújítók szerint a december: fagyláros. A népi kalendárium Karácsony havának nevezi.

December hónap
Január hónap
http://hu.wikipedia.org/wiki/Janu%C3%A1r

Január (régiesen januárius) az év első, 31 napos hónapja a Gergely-naptárban. Nevét Janusról kapta, aki a kapuk és átjárók istene volt az ókori római mitológiában. A népi kalendárium szerint január neve Boldogasszony hava. A 18. században a magyar nyelvújítók a januárnak a zúzoros nevet adták. A január és a február volt az utolsó két hónap, amit utólag hozzáadtak a római naptárhoz, mivel az ókori rómaiaknál ez a téli időszak eredetileg nem kapott hónapot. A hónap első napja a mindenki által ismert újév napja.

Január hónap
Február hónap
http://hu.wikipedia.org/wiki/Febru%C3%A1r

Február (régiesen Februárius) az év második hónapja a Gergely-naptárban, szabályos években 28 napos, szökőévekben pedig 29 napos. Háromszor fordult elő a történelemben február 30-a. A 18. századi nyelvújítók a februárt az enyheges névre keresztelték át. A népi kalendáriumban böjt előhava (vagy másképpen böjtelő hava) néven szerepel. Hagyományosan februárra esik a farsang időszakán belül a legtöbb bál, mulatság, lakoma.

Február hónap
Wikipédia: Tél
http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A9l

A tél a mérsékelt égöv egyik évszaka. Trópusi illetve száraz égövi tájakon nem létezik. Télen a legrövidebbek a nappalok és leghidegebb az időjárás. A Föld északi féltekéjén december, január és február, míg a Föld déli féltekéjén június, július és augusztus a tél hónapjai.

Wikipédia: Tél
Napforduló - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Napfordul%C3%B3

A nyári napforduló alkalmával a nappal, a téli napforduló alkalmával pedig az éjszaka a leghosszabb, azonban a téli, illetve nyári napforduló ellentétes a Föld déli és északi felén.

Napforduló - Wikipédia
Csillagászati tél - December 21.
http://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/teli_napfordulo_a_csillagaszati_tel_kezdete

A csillagászati tél december 21-én kezdődik. Ez az év legrövidebb napja. A Nap – a mi földrajzi szélességünkön – délkeleten kél, délnyugaton nyugszik, és a Baktérítő magasságában tűz merőlegesen a földre.

Csillagászati tél - December 21.
Hirdetések
Oldal leírása
tel.wyw.hu: Tél katalógus: A tél és hónapjai, téli ünnepek, programok, és események. Utazási ajánlatok, síutak, hójelentések. Téli olimpia, téli sportok, ételek, italok, könyv és filmajánlók. Hó és jégszobrászat, képeslapok, téli háttérképek.
Gyűjteményünkben 132 válogatott tél témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 132 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 8 | Linkre kattintás összesen: 2712